Tohinaa laavutyömaalla

Nummen Eränkävijöiden oman lähileirialueen työmaalla oli tohina päällä, kun laavun hirsirunko pystytettiin. Työ sujui joutuisasti pystytysohjetta tarkasti seuraten. Pari hirttä jäi yli, eikä niille löydetty – ainakaan vielä – parempaa käyttöä, joten ne laitettiin pressun alle sivuun odottamaan mahdollisesti tulevaa ahaa-elämystä.

Hirsirunko sai saman tien pohjakäsittelyn, ja hetken kuivumisen jälkeen myös kaksinkertaisen pintakäsittelyn. Täksi päiväksi odotettuja lattia- ja katto-osia ei alkanut kuulua, joten kävimme käsiksi WC-vajan pohjaan ja pysäköintipistokkeisiin.

Seurasi intensiivistä soran siirtoa ja tasoitusta, sekä koneellisesti että käsin. Harjoitteen lopputulokseksi laskimme paikat ainakin 16 autolle ja valmiiksi tasoitetun pohjan WC-rakennukselle.

Päätimme lyödä hanskat naulaan tältä päivältä ja lähdimme ajelemaan koteja kohti. Ehdimme ajaa Vesajärventien melkein alkupäähän, kun vastaan ajoivat laavun pohja ja katto melkoisen nosturiauton kyydissä. Tulipa sitten harjoiteltua peruuttamista metsäautotiellä oikein urakalla, kunnes sopivat ohituspistokkeet löytyivät.