Nummen Eränkävijät

Partiolippukunta Nummen Eränkävijöissä partio on ystäviä, yhdessäoloa ja yhdessä tekemistä! 

Jokainen partiolainen toimii ryhmässä kokien seikkailuja ja elämyksiä. Partiolainen oppii uusia taitoja itse tekemällä ja ottaa vastuuta. Partiossa voi tehdä uskomattoman siistejä juttuja!

Partiolippukunta Nummen Eränkävijöiden taival Hämeenlinnan partiotoiminnassa alkoi vuonna 1973, jolloin ensimmäiset neljä vartiota ja sudenpentulaumaa aloittivat kokoontumiset lippukunnan ensimmäisellä kololla kellarihuoneistossa Kylätie 20 pyörävajan vieressä. Alun neljästä vartiosta lippukunta kasvoi nopeasti, ja 70-luvun lopulla NuEr:stä tuli yhteislippukunta, kun tytötkin tulivat toimintaan mukaan. Lippukunta sai oman lipun vuonna 1983, sen siunasi rovasti Pentti Ala-Harja.
Nummen Eränkävijät on nykyään Hämeenlinnan suurin lippukunta, jäseniä meillä on n.150. NuEr järjestää kaikkea partio-ohjelman mukaista ikäkausitoimintaa 5 kololla kantakaupungin alueella, omalla leirialueella Vesajärvellä, lähialueen leirikeskuksissa sekä retkillä ja tapahtumissa. 

Lippukunnassa toimii myös erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille suunnattu sisupartio, alle kouluikäisille suunnattu perhepartio, sekä aikuispartio, johon kaikki halukkaat aikuiset voivat liittyä.

Lippukunnan taustayhteistönä toimii Hämeenlinna-Vanajan seurakunta, jolta lippukunta saa paitsi vuosittaista rahallista tukea toimintaansa, myös käyttöönsä seurakunnan tiloja. Lippukunnan toiminta on osa seurakunnan nuorisotyötä, ja seurakunnan partiotyöntekijä on toimiva linkki lippukunnan ja seurakunnan välillä ja jatkuvasti lippukunnan tukena. Nummen Eränkävijät on syrjinnästä vapaa lippukunta, johon voi liittyä esimerkiksi vakaumuksesta, kulttuuritaustasta tai seksuaalisesta suuntautumisesta riippumatta. Edellytämme ainoastaan halua tulla mukaan toimintaan ja halua toimia erilaisten ihmisten kanssa sekä sitoutumista partion arvoihin. 
Lippukunnan kokoontumispaikat eli kolot:

  • Loimalahden kolo, Tervaniementie 20, 13500 Hämeenlinna
  • Loimalahden kerhotila, Majalahdentie 1, 13500 Hämeenlinna (tilaan pääsee pyörätuolilla)
  • Jukolan Lintukoto, Eeronkuja 5, 13500 Hämeenlinna (yläkerran tiloihin pääsee pyörätuolilla)
  • Idänpään kerhotila, Anttilankatu 4, 13210 Hämeenlinna (tilaan pääsee pyörätuolilla)
  • Rantatien kerhotila, Rantatie 13 O, 13300 Hämeenlinna

Lisäksi lippukunta on vuokrannut käyttöönsä Hämeenlinnan kaupungilta Vesajärven toiminta-alueen 12 km päässä kaupungin keskustasta, jossa järjestetään lippukunnan omia leirejä ja tapahtumia. 
Nummen Eränkävijät on myös Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan alueella toimivien partiolippukuntien yhteisen aluejärjestön Hämeenlinnan alueen partiolaiset ry (HAP) jäsen. 

N on nopea
U on upea
 E on etevä
on ripeä
Siinä on Nummen mahti
Oikea voiton tahti!