Aikuisena Partioon

Partio tarjoaa mielenkiintoista ja antoisaa toimintaa myös aikuisille, jokaiselle aikuiselle löytyy partiossa oma paikka ja tehtävä, ja toimintaan voi osallistua omien resurssien ja taipumusten mukaan. Aikuiset mahdollistavat partiotoimintaa lapsille ja nuorille. Samalla saat itse uusia elämyksiä, kokemuksia ja uusia ystäviä. 

“Luonto ja ympäristö ovat minulle todella tärkeitä arvoja, ja haluan olla mukana kasvattamassa lapsistamme vastuuntuntoisia ja toimeentarttuvia ihmisiä, jotka eivät tyydy sivustajakatsojan rooliin. Jokaisen tulee kantaa vastuunsa elinympäristöstämme ja huolehtia sen säilymisestä tuleville sukupolville.”

Simo 43 v

Sinustako Partiokamu?

Uutena toimintamuotona aikuisille Nummen Eränkävijät käynnistää partiokamu-toiminnan. Partiokamu on pestiinsä koulutettu vähintään samoajaikäinen (15 < ) partiolainen, joka on mukana ryhmätoiminnassa auttamassa ja tukemassa erityistä tukea tarvitsevaa lasta tai nuorta siten, että ryhmänvetäjien resurssit eivät sitoudu häneen/heihin vaan vapautuvat varsinaisen ryhmätoiminnan vetämiseen. Partiokamu toimii tukea tarvitsevan apuna, eikä hänellä ole ryhmätoiminnan suunnittelu- eikä vetovastuuta. Partiokamuksi ryhtyminen ei edellytä aikaisempaa partiotaustaa tai -kokemusta.

Kevään ensimmäinen partiokamukoulutus järjestetään Toijalassa 8.2.2020. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: partioon@nuer.fi.

Perehdytyskoulutus aikuisille

Nummen Eränkävijät järjestää suositusn Aikuisena partioon -perehdytyskoulutuksen uusille aikuisille partion ja Nummen Eränkävijöiden perusteisiin jälleen maalis-huhtikuussa 2020.

Partiossa kukaan ei ole koskaan yksin, vaan koloillat ja tapahtumat suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä, joten vastuu ja työ jakautuvat aina useammalle. Voit tulla mukaan myös ilman, että otat vastaan erityisiä tehtäviä tai vastuuta.

Koulutus koostuu viidestä noin 2 tunnin mittaisesta koulutusmodulista sekä yönyliretkestä Vesajärvellä:

1. Tervetuloa partioon ja Nummen Eränkävijöihin 18.3.2020 klo 18-20

2. Mitä on olla Nuerilainen? 26.3.2020 klo 18-20

3. Retket 31.3.2020 klo 18-20

4. Ensiapu ja kriisiviestintä 6.4.2020 klo 18-20

5. Valmistautuminen yöretkeen 21.4.2020 klo 18-20

6. Yöretki Vesajärven (Hämeenlinna) leirialueella 25.-26.4.2020

Jos haluat mukaan, ota yhteyttä: partioon@nuer.fi. 

Eikä haittaa mitään, jos et pääse mukaan ihan kaikkiin koulutustilaisuuksiin, niitä voidaan käsitellä myös esim. kahden kesken.

Koulutus antaa sinulle perusteet partiosta ja toiminnasta partiossa, mm:

  • Mitä partio on?- lippukunnan organisaatio, lyhyt oppimäärä
  • Kasvatustavoitteet, partiomenetelmä ja ikäkaudet
  • Viestintä
  • Miksi lippukunnassa on turva-aikuinen?
  • Retkikeittimen ja muun kaluston käyttö 
  • Ruuan valmistus maastossa

Koulutuksen päätteeksi saat todistuksen, annat partiolupauksen ja kaulaasi kiedotaan Nummen Eränkävijöiden partiohuivi. Olet valmis!

Voit käydä jo tutustumassa Partioon Suomen Partiolaisten Tervetuloa Partioon verkkokoulutuksessa.

”Hyvä harrastus on yksi parhaista syrjäytymisen ehkäisykeinoista.”

Saara 51 v

Tule mukaan! Partio on Suomen suurin vapaaehtoisvoimin toimiva nuorisoliike, ja voit olla mukana mahdollistamassa unohtumattomia elämyksiä lapsille ja nuorille. Parasta partiossa ovat retket ja leirit, toiminta ulkona luonnossa ja yhdessä tekeminen. Paras kiitos on lasten riemu ja hymyilevät kasvot.

Aikaisempaa kokemusta ei tarvita – koskaan ei ole liian myöhäistä. Hyppää mukaan elämäsi seikkailuun ja tule tekemään uusia muistoja kanssamme!

Ota yhteyttä: partioon@nuer.fi