Aikuisena Partioon

Partio tarjoaa mielenkiintoista ja antoisaa toimintaa myös aikuisille, jokaiselle aikuiselle löytyy partiossa oma paikka ja tehtävä, ja toimintaan voi osallistua omien resurssien ja taipumusten mukaan. Aikuiset mahdollistavat partiotoimintaa lapsille ja nuorille. Samalla saat itse uusia elämyksiä, kokemuksia ja uusia ystäviä. 

“Luonto ja ympäristö ovat minulle todella tärkeitä arvoja, ja haluan olla mukana kasvattamassa lapsistamme vastuuntuntoisia ja toimeentarttuvia ihmisiä, jotka eivät tyydy sivustajakatsojan rooliin. Jokaisen tulee kantaa vastuunsa elinympäristöstämme ja huolehtia sen säilymisestä tuleville sukupolville.”

Simo 43 v

Nummen Eränkävijät järjestää syksyllä 2019 Aikuisena partioon -perehdytyskoulutuksen uusille aikuisille partion ja Nummen Eränkävijöiden perusteisiin. Partiossa kukaan ei ole koskaan yksin, vaan koloillat ja tapahtumat suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä, joten vastuu ja työ jakautuvat aina useammalle. Voit tulla mukaan myös ilman, että otat vastaan erityisiä tehtäviä tai vastuuta.

Koulutus alkaa ma 9.9.2019 ja se koostuu viidestä noin 2 tunnin mittaisesta tapaamisesta Poltinahon seurakuntatalon huoneessa 122 sekä yönyliretkestä Vesajärvellä:

1. Tervetuloa partioon ja Nummen Eränkävijöihin ma 9.9. 18.00 – 20.00

2. Mitä on olla Nuerilainen? to 12.9. 18.00 – 20.00

3. Retket ke 18.9. 18.00 – 20.00

4. Ensiapu ja kriisiviestintä ma 23.9. 18.00 – 20.00

5. Valmistautuminen yöretkeen to 26.9. 18.00 – 20.00

6. Yöretki Vesajärven (Hämeenlinna) leirialueella 28.-29.9.2019

Ilmoittaudu mukaan: https://kuksa.partio.fi/Kotisivut/login.aspx?Id=28762 

Eikä haittaa mitään, jos et pääse mukaan ihan kaikkiin koulutustilaisuuksiin, niitä voidaan käsitellä myös esim. kahden kesken.

Koulutus antaa sinulle perusteet partiosta ja toiminnasta partiossa, mm:

  • Mitä partio on?- lippukunnan organisaatio, lyhyt oppimäärä
  • Kasvatustavoitteet, partiomenetelmä ja ikäkaudet
  • Viestintä
  • Miksi lippukunnassa on turva-aikuinen?
  • Retkikeittimen ja muun kaluston käyttö 
  • Ruuan valmistus maastossa

Koulutuksen päätteeksi saat todistuksen, annat partiolupauksen ja kaulaasi kiedotaan Nummen Eränkävijöiden partiohuivi. Olet valmis!

”Hyvä harrastus on yksi parhaista syrjäytymisen ehkäisykeinoista.”

Saara 51 v

Tule mukaan! Partio on Suomen suurin vapaaehtoisvoimin toimiva nuorisoliike, ja voit olla mukana mahdollistamassa unohtumattomia elämyksiä lapsille ja nuorille. Parasta partiossa ovat retket ja leirit, toiminta ulkona luonnossa ja yhdessä tekeminen. Paras kiitos on lasten riemu ja hymyilevät kasvot.

Aikaisempaa kokemusta ei tarvita – koskaan ei ole liian myöhäistä. Hyppää mukaan elämäsi seikkailuun ja tule tekemään uusia muistoja kanssamme!

Ota yhteyttä: partioon@nuer.fi