Tarpojasta Samoajaksi

Nummen Eränkävijöiden 7 tarpojaa tekivät siirtymän samoajaksi Ilves19-leirillä yhdessä 125 muun tarpojan kanssa. Siirtymässä he ensin piirsivät partiopolkunsa ja kamppailivat läpi esteradan vartionjohtajan ohjatessa vartiotaan. Tämän jälkeen ammuttiin jumppakiminauhalla askartelumassapalloja ämpäriin, osumisesta sai kirjaimen ja niistä muodostui samoajatunnuseläin Ilves. Lisäksi kalasteltiin ällöämpäreistä samoajaohjelmaan liittyviä asioita joista aina yksi samoaja vuorollaan kertoi mitä ne on. Lopuksi uudet samoajat saivat limut, tikkarit ja vippipassit, joka takasi pääsyn illan K15-discoon.

Uuteen ikäkauteen siirtyminen on partiolaisen taipaleella merkittävä asia; vanhat kokemukset jäävät taakse ja uusi seikkailu alkaa.  Siirtymän toteuttamiseen on tapoja lähes yhtä paljon kuin lippukuntia. Se voi olla esimerkiksi vartion viikonlopun retki, lippukunnan syysretken osa tai isommalla leirillä järjestettävä ikäkauden yhteinen siirtymä.

Siirtymän tavoitteena on antaa partiolaiselle elämys, jossa hän kokee olevansa siirtymän jälkeen vanhempi partiolaisena. Siirtymä antaa mahdollisuuden tarkastella partiotaivalta taaksepäin: mitä olen jo oppinut ja kokenut partiossa. Samalla katse suunnataan tulevaan: mitä kaikkea pääsen vielä tekemään ja miltä uuden ikäkauden ohjelma näyttää. (Lähde: partio.fi)