Retkivinkki 5: Vanajaniemi

Nummen Eränkävijöiden retkivinkki-sarjan viides kohde on Vanajaniemi. Sarja esittelee eri retkikohteita Hämeenlinnassa ja sen lähiympäristössä. Onko retkikohteet olleet sinulle jo ennestään tuttuja? Entä kuinka monessa Nuerin esittelemässä retkikohteessa sinä olet käynyt?

Venelaituri

Retkivinkki 5: Vanajaniemi

Vanajaniemi (Vohlio) on Hattulassa sijaitseva virkistysalue. Mikäli haluaa nauttia upeista maisemista Vanajaveden äärellä on tämä kohde juuri sopiva. Varsinaisia kävelyreittejä itse Vanajaniemessä ei mene, mutta maisemat ovat sitäkin hienompia. Auton saa jätettyä parkkipaikalle ja pienen kävelymatkan jälkeen löydät perille niemenkärkeen. Kun kävin Vanajaniemessä 15.4 paikalla ei ollut meidän lisäksi kuin 2 muuta. Kesällä kohde voi olla suosittu nuotiopaikkojen määrästä arvioituna. Nimenkärjessä on yhteensä 3 eri nuotiopaikkaa n.100m sisällä toisistaan. Puuvaja on jo aikaisemmin ennen pitkospuita,joten puut kannattaa napata matkalla mukaan. Paikalla on myös vessa,mutta se ei ole nyt käytössä.

Koska paikka on niemenkärjessä ja Vanajan äärellä voi siellä olla kovakin tuuli ajoittain. Illalla kun vesi oli tyyni pystyi auringonlaskua ihailemaan nuotiopaikoilla ja kallion reunalla.

Ajo-ohjeet: Vanajaniemeen pääset kun Pälkänetieltä käännyt Lepaalle päin Tyrvännöntielle. Tietä pitkin ajetaan kunnes käännytään Vanajaniementielle. Tietä pitkin ajetaan melkein päähän saakka kunnes saavutaan parkkipaikalle. Parkkipaikalla on infotaulu, mutta siitä ei ollut oikeastaan apua. Parkkipaikalta lähdetään siis vasemmalle auto uraa pitkin, jonka päässä on pienveneiden maalleveto alue. Kun saavut venelaiturille näät oikealle kaartuvat polun, jossa pitkospuut ja puuvaja on. Sitten enää pitkospuiden ylitse ja olet perillä. Perille on helppo löytää.

Toinen, kolmesta nuotiopaikasta

Ps. Jos käyt retkipaikoilla, muista ottaa kuva paikalta ja tägätä @nummenerankavijat ja laittaa #nuervinkkaa.

Jenny