Retkivinkki 4: Siirtolohkare

Nyt on vuorossa Nummen Eränkävijöiden retkivinkki-sarjan neljäs retkikohde. Retkivinkkisarja esittelee eri retkikohteita Hämeenlinnassa ja sen lähiympäristössä.

Retkivinkki: Siirtolohkare

Tämä suuri siirtolohkare löytyy metsän reunasta Hämeenlinnan, Siirin asuinalueen lähettyviltä. Kiven löydät Siirintaustantien varrelta, liikkenneympyrän jälkeen. Kivelle ei ole opasteita, mutta sen kyllä löytää, kun lähtee kävelemään Siirintaustantieltä metsään vanhaa traktoriuraa pitkin. Alku pätkä polusta on heinikkoista ja muuttuu sitten metsäksi. Siirintaustantieltä kivelle on n. 200m. Kiveä ei voi olla huomaamatta, jos on lähtenyt oikeaan suuntaan, on se sen verran iso. Tuntomerkki polun varrella on iso linnunpönttö.

Iso kiven murikka on vaikkapa hyvä retkikohde pyöräretkelle. Jos autolla lähtee kiveä etsimään, saa auton parhaiten jätettyä parkkiin Siirintaustantien ja Kurjenpesänkadun risteyksessä olevalle hiekka-alueelle.

Kivi on ilmeisesti kiipelijöiden käytösssä. Kun kiveä katsoo tarkkaan siinä voi nähdä magnesiumin jälkiä, sekä kiven päältä tulevan köyden.

Kiven tarkkaa korkeutta en osaa sanoa, mutta mittasuhteita voi kuvasta hahmottaa kun vieressä seisoo 160cm pitkä ihminen.

Muista tägätä @nummenerankavijat ja laittaa #nuervinkkaa, kun käyt retkipaikoilla :)

Jenny