Retkivinkki 3: Heinisuo

Heinisuo on Nummen Eränkävijöiden retkivinkki-sarjan kolmas kohde. Sarja esittelee retkikohteita Hämeenlinnassa ja sen lähiympäristössä.

Parkkipaikka Pillisuontiellä.

Ajo-ohjeet: Hämeenlinnasta Renkoon päin ajaessa, valtatie 10:ltä käännytään Suvipielisentielle (Heinisuo-viitta). Suvipielisentietä kuljetaan n.1.6km eteenpäin. Risteyksessä käännytään vasemmalle Pillisuontielle, jota pitkin ajetaan n.900m. Pillisuontiellä on parkkipaikka, jonne auton voi jättää.

Polun lähtöpaikka.

Parkkipaikan molemmilta puolilta lähtee sama polku, joka kiertää ympyrän. Reitti on merkattu keltasin merkein ja viitoin. Kun lähdet polulle, seuraa opasteita Heinisuo. Reitti menee metsää pitkin Heinisuolle. Matkan varrella on paljon kaatuneita puita, jotka muodostavat oikean esteradan. Heinisuolle saavuttaessa polku menee pitkospuita pitkin suon poikki. Suon ylitettyä polku jatkaa suon reunaa myötäillen takaisin parkkipaikalle. Seuraa silloin opasteita Suvipielinen. Matkaa polulle tulee n.3km. Kyseisen polun varrella ei ole varsinaista levähdyspaikkaa, mutta aina voi istahtaa kannon nokalle evästämään, kunhan muistaa siivota jälkensä.

Karttaan on merkattu keltaisella värillä polku, josta yllä puhuttiin. Punaisella on merkattu Heinisuon laavu, jonne Arto on tehnyt ohjeet.
Arton ja Soilen kuva Heinisuon laavusta.

Ps. Jos käyt retkipaikoilla Nummen Eränkävijöiden innoittamana, niin ota kuva instagramiin ja tägää @nummenerankavijat ja laita #nuervinkkaa. Tällöin muutkin voivat löytää uusia retkikohteita,

Jenny