Retkivinkki 1: Laurinmäen luontopolku

Kuva on otettu Laurinmäen polun varrelta

Heippa Nummen eränkävijät ja muut retkeilijät! Nyt kun luonnossa liikkuminen on lisääntynyt, niin on myös kiva käydä uusissa paikoissa. Tässä on retkivinkki-sarjan ensimmäinen retkikohde. Retkivinkkisarja siis esittelee eri retkikohteita Hämeenlinnassa ja sen lähiympäristössä. Kohteet voivat olla vähemmän tunnettuja, kuin yleisemmät retkipaikat.. Toivottavasti retkivinkeistä on hyötyä :)

Retkivinkki 1: Laurinmäen luontopolku

Janakkalan kirkonkylän lähellä sijaitsee Laurinmäen luontopolku. Polku kulkee maailmansodan aikaisen taisteluhauta rakennelman ympäri ja on reitti valinnasta riippuen n. 2-3km pitkä. Reitin voi valita pituuden ja maaston haastavuuden mukaan itselle sopivaksi. ”Laavupolku” niminen polku on hieman haastava maastoinen, mutta partiolainen ja retkeilijä selviää siitä loistavasti. Reitin korkeimmasta kohtaa, Määkynmäeltä avautuu hienot näkymät esimerkiksi Kernaalanjärvelle. Reitin varrella on hyvät opastukset ja myös infotauluja, joista voi lukea polun varrella asuvista eläimistä tai paikan historiasta. Luontopolun varrelta löytyy myös laavu ja nuotiopaikka makkaran grillausta varten.

Yksi infotauluista polun varrelta

Ps. Jos käy retkipaikalla tämän postauksen inspiroimana, niin ota kuva vaikkapa instagramiin, tägää @nummenerankavijat ja laita retkivinkin numero. Silloin myös muut voivat ottaa retkivinkistä vaariin ja lukea Nummen eränkävijöiden retkivinkeistä.

Partio terveisin Jenny