Retkikurmeeta ooppaheijan sijaan

Nummen Eränkävijöiden Aikuispartion kokeileva retkikeittiö kutsui aikuispartiolaiset testaamaan, mitä kaikkea maasto-olosuhteissa voi valmistaa nuudeleiden sijaan.

Alkupaloiksi valmistimme tuorejuustolla kuorrutettuja luumuja pekonikääreellä. Homma alkoi niin maukkaasti, että se oli viedä kielet menessään jo ensimetreillä. Samalla vähän testailimme erilaisia keittimiä, esimerkiksi tehokkuudestaan ja polttoainetaloudestaan tunnettua Juuvia.

Tortillatäyte valmistuu retkikeittimillä

Pääruuaksi teimme retkikeittimillä tortillatäytteeksi kana-purjo-mangoseoksen, joka vei meidät makujen ihmeelliseen maailmaan. Tätä syödessämme tuskin muistimme olevamme leiriolosuhteissa keittokatoksessa.

Retkikurmeemme kruunasi Muurikalla valmistettu mustikkamöllö, joka on todella maukas ja helppo valmistaa esimerkiksi syksyllä, kun pääraaka-aine odottaa metsissä poimijoitansa.

Mustikkamöllön voi helposti tehdä myös retkikeittimellä, vaikka me valmistimmekin sen muurikkapannulla.

Mahtava matka makujen runsauteen retkiolosuhteissa oli silmiäavaava kokemus, jota voimme vain suositella. Emme ainoastaan nuudeleihin kyllästyneille. Suurkiitokset Grande Chef’s Soilelle ja Artolle!

Tortilla on helppo mutta näppärä eväs myös retkiolosuhteissa