Puukonkäsittelykurssi eskari- ja alakouluikäisille

Partiolippukunta Nummen Eränkävijät järjestää eskari- ja alakouluikäisille suunnatun puukonkäsittelykurssin Tervaniemen kodalla Loimalahdessa lauantaina 16.2 klo 10.00 – 14.00.

Puukko on monipuolinen työkalu ja jokaisen retkeilijän välttämätön apuväline, jota tarvitaan mm. majoitteen rakentamisessa, nuotion teossa, saaliin käsittelyssä ja ruokailussa. Hätätapauksessa puukko toimittaa vaikka naskalin virkaa. Puukko kuuluukin jokaisen luonnossa liikkujan ja kalamiehen reppuun. Puukkoa voidaan lisäksi käyttää myös askartelussa, ja sillä voi esim. veistellä, vuolla ja kaivertaa.

Puukonkäsittelykurssilla kokeneet partiolaiset opettavat osallistujille turvallisen puukonkäsittelyn perusteet, kertovat minkälainen puukko sopii mihinkin hommaan, ja mitä puukon valinnassa muuten pitää huomioida. Kurssilla opetetaan myös puukon huoltaminen käytön jälkeen.

Kurssi toimii ns. Non-Stop –periaatteella, eli ryhmiä muodostetaan sitä mukaa kun oppilaita saapuu. Toivomme kuitenkin, että tulisit viimeistään klo 13.00.

Puukonkäsittelyn lisäksi tarjolla on nuotiomakkaraa ja lämmintä kaakaota.

Varustus (jos on, ei välttämättömiä):

  • oma puukko
  • retkijakkara tai –istuin
  • istuinalusta
  • säänmukainen vaatetus

Tilaisuus on kaikille avoin ja osallistujille maksuton.
Ilmoittaudu mukaan: https://bit.ly/2CG1AAu

Lisätietoja: jukka.niemi@nuer.fi