Perhepartiossa viihdytään yhdessä

Mitä perhepartio on?

Perhepartio on tarkoitettu alle kouluikäisille lapsille ja heidän vanhemmilleen. Perhepartiossa lapset ja vanhemmat pääsevät tutustumaan partioon ja kokemaan yhteisiä mukavia hetkiä luonnossa. Perhepartion tarkoituksena on myös tarjota entisille partiolaisille mahdollisuus palata takaisin partiotoimintaan jo ennen kuin heidän omat lapsensa aloittavat partiopolkunsa sudenpentuina.

Perhepartio antaa lapsiperheille yhteisiä mukavia hetkiä yhdessä tehden. Perhepartiotoiminta mahdollistaa vanhemmille yhteisen harrastuksen lapsen kanssa ja muiden vanhempien tapaamisen säännöllisesti.

Lisäksi perhepartio antaa esimakua siitä, mitä yli 7-vuotiaat ja aikuiset voivat partiossa tehdä. Siellä tutustutaan toisiin, muihin partiolaisiin, partiolaisten perinteisiin, arvoihin ja tavoitteisiin leppoisassa tahdissa.

Nummen Eränkävijöiden perhepartiossa tehdään retkiä, leikitään, askarrellaan ja harjoitellaan jo erätaitojen perusteita. Lisäksi perhepartiolaisilla on mahdollisuus osallistua lippukunnan järjestämiin vierailuihin, leireille ja muihin tapahtumiin.

Nummen Eränkävijöiden lähileirialue Vesajärvellä mahdollistaa päivä- ja yönyliretket ilman suuria järjestelyjä.

Mitä maksaa ja mitä sillä saa?

Perhepartioon osallistujille tulee olla Suomen Partiolaisten jäsenmaksu maksettuna. Perheen ensimmäinen partiotoimintaan osallistuva jäsen maksaa 71,50 € (2019). Maksuun sisältyy Partio-lehti ja Hämeen Partiopiirin Täplä-lehti. Saman perheen muut alle 17-vuotiaat partiolaiset maksavat 59,50 €, ja 4-6 vuotiaat perhepartiolaiset 12.25 €. Alle 4-vuotiaat perhepartiolaiset eivät maksa mitään, mutta toiminnassa mukana olevan aikuisen on oltava täysjäsen. Jäsenmaksuihin voi anoa vapautusta taloudellisin, terveydellisin tai sosiaalisin perustein.

Jäsenmaksulla partiolainen saa oikeuden olla mukana ryhmätoiminnassa sekä partiovakuutuksen. Retket ja leirit maksavat erikseen, esimerkiksi yönyliretki maksaa Nummen Eränkävijöissä yleensä 10,- €, ja perhepartion lapselta 5,- € sisältäen kaikki retken ateriat ja muun toiminnan.

Jos kiinnostuit, ota yhteyttä: partioon@nuer.fi