Partion joulutuotteet nyt myynnissä

Partiolaisten adventtikalenteri on Suomen Partiolaisten vuosittaisen varainkeruukampanjan päätuote. Tavallisesta joulukalenterista poiketen partiokalenterin ensimmäinen luukku avataan usein jo marraskuun puolella ensimmäisenä adventtina. Ensimmäinen adventti on välillä 27. marraskuuta – 3. joulukuuta, ja ensimmäisen adventin sattuessa joulukuulle kalenteri alkaa joulukuun ensimmäisestä päivästä muiden joulukalenterien tapaan. Kalenteri on aina suomalaisen kuvittajan kuvittama, eikä se sisällä suklaata.

Suomalaisten Partiolaisten adventtikalenteriperinne sai alkunsa puoli vuosisataa sitten, kun Tessi Fazer kertoi Ruotsissa näkemästään adventtikalenterista Suomalaisen Partiotyttöliiton hallitukselle vuonna 1947. Hän ehdotti, että partiotytöt teettäisivät oman kalenterin ja myisivät sitä hankkiakseen varoja toimintaansa. Ehdotus hyväksyttiin ja Tessi pyysi ystävätärtään Ulla von Wendtiä suunnittelemaan Suomen ensimmäisen adventtikalenterin. Ensimmäistä kalenteria kuvitti ruskea piparkakkutalo. Kalenteri meni kehnosti kaupaksi koska ihmiset eivät ymmärtäneet kalenterin ideaa, ja kuvakin oli ankeanlainen. Kokeilua kuitenkin jatkettiin, ja jo vuonna 1949 kalenteri oli varsin suosittu. Muitakin adventtikalentereita tuli nopeasti myyntiin partiolaisten adventtikalenterin vanavedessä. – Wikipedia

Nummen Eränkävijät myy Partion joulukampanjatuotteita adventtikalenteria ja 6 Mauri Kunnaksen kuvittamaa korttia sisältävää joulukorttipakettia. Myynnin tuotto menee kokonaisuudessaan partiotoiminnan tukemiseen.

Kampanjaohjeet partiolaisen huoltajalle löydät: https://nuer.fi/joulukampanja-huoltajille/

Kalenterin voit ostaa myös netissä: www.adventtikalenteri.fi. Muista kohdistaa tuotto Nummen Eränkävijöille.