Leon lenkki ja Hilkan kilpa 2024

Perinteinen ja vaativa kaksipäiväinen Leon Lenkki ja Hilkan Kilpa partiotaitokilpailu järjestettiin Tampereella viikonloppuna 25.-26.5.2024. Hikiset kaksi päivää ja yön lähes sata joukkuetta kisasi useassa sarjassa kaikkiaan lähes 30 rastilla. Kävelyä varusteineen kertyi reilusti yli 30 kilometriä.

Rastit olivat laajalla alueella Kaupin maastossa päätyen lopulta Naistenlahden huvivenesatamaan ja Vapriikin museoon. Ratikalla joukkueet siirtyivät Hervannan eteläpuoliseen maastoon, jossa rastit jatkuivat ja mahdollistivat lopulta muutaman tunnin maastoyöpymisen.

Sunnuntaina aamupäivällä rasteja oli vastassa vielä muutamia. Rastit olivat hyvin monipuolisia, ja pitkään kisaan mahtui samantyyppisiä tehtäviä useita kahdet. Erikoisimpia olivat suunnistusrasti vanhan Hakametsän jäähallin sisällä sekä etsintätehtävät Vapriikin museossa.


Leon Lenkki ja Hilkan Kilpa ovat perinteisiä Hämeessä järjestettäviä kansallisia partiotaitokilpailuja. Harmaan sarjan vartiot ottavat mittaa toisistaan Leon Lenkissä ja ruskean puolestaan Hilkan Kilvassa. Ensimmäinen Leon Lenkki kisailtiin Kangasalla jo 29.-30.5.1954.

Lähtörynnistys
Suunnistusta Hakametsän jäähallin katsomossa
Ruokarastilla valmistui sushiannos.
Epilepsiakohtaus veneessä yllätti EA-rastilla.
Vapriikin postimuseossa Havaijin postimerkki löytyi, mutta minkä muistoksi merkki on?
Puolenyön jälkeen majoitteita alkoi nousemaan Hervannan eteläpuoliseen maastoon ja lyhyt yötauko oli mahdollista.

Teksti ja kuvat: Hannu Eerola