Lapsen oikeuksien viikko huipentui

Kansainvälistä lapsen oikeuksien päivää vietetään 20. marraskuuta, ja juhlinta on vähitellen laajentunut lapsen oikeuksien viikoksi. Tänä vuonna lapsen oikeuksia on erityinen syy juhlia, sillä YK.n lapsen oikeuksien sopimus täytti 30 vuotta. Hämeenlinnassa lapsen oikeuksien viikkoa on vietetty näyttävästi, kuten kuuluukin. Hämeenlinnan kaupunki sai ensimmäisenä Suomessa UNICEFin myöntämän lapsiystävällinen kunta -tunnustuksen vuonna 2013.

Lapsen oikeuksien viikkoa juhlittiin myös Kansallisen Lastenliiton Hämeen piirijärjestön järjestämässä tapahtumassa kauppakeskus Goodmanissa 23.11. Mukaan oli saatu monta lasten parissa työskentelevää tahoa, kuten Hämeenlinnalaismamit ry, Hope, Hämeenlinna-Vanajan seurakunta, Hml Setlementti ja tietenkin Nummen Eränkävijät ry.

Toiminnallisessa tapahtumassa sai mm. askarrella oman nimikorun, tunnustella ja tunnistaa luonnonmateriaaleja, vaihtaa kirjoja ja ottaa leikkimielisen tatuoinnin. NuErin pisteellä pelattiin muistipeliä Suomen luonnon eläimistä ja koska kyseessä oli partiolaisten piste, niin tietenkin opeteltiin solmuja. Paalusolmu osoittautui haastavimmaksi mutta myös hauskimmaksi opetella, ja moni aikuinenkin testasi solmimistaitojaan. Innokkaat sudenpennut saivat lisäksi myytyä adventtikalentereita ja joulukortteja hyvällä vastaanotolla.