Kaupunkikisa lumimaisemissa

Perinteinen HAPin kaupunkikisa ’The Amazing Race Nauris’ käytiin takatalvisissa lumimaisemissa lauantaina 20.4.2024: satoihan yöllä nelisen senttiä lunta ja oli muutenkin pientä pakkasta. Tunnelma ja kisaajien olemus oli silti vappuinen, koska kyseessä olivat vapun etkot. Kisassa oli neljä joukkuetta ja NuErista peräti kaksi joukkuetta: aikuisten joukkue sekä Jääpandojen samoajajoukkue.

Vinkiksi kisan lähtöpaikasta saimme seuraavan mysteerin: “Suojelukohteeksi julistettu paikka oli erittäin suosittu vuonna 1952.” Tämän perusteella päädyimme Ahvenistolle Apparan kodalle ja arvelu oli oikea. Rasteja oli reilu puoli tusinaa ympäri kaupungin keskustaa ja ne piti löytää vihjeen perusteella. Muutamat vihjeet olivat kinkkisiä ja kerran päädyimme aivan hakoteille Tähtitorninmäelle.

Rastit olivat teemaan sopivasti vappuaiheisia, mm. vappuhuiskan ja vappupallojen valmistusta, munkkitaikinan teko ja munkkien paisto. Koko joukkue oli ensi kertaa tämän tyyppisessä kisassa. Oli mukava kokemus kaikille ja olemme vakuuttuneita voitostamme – ainakin siihen saakka kunnes tulokset julkistetaan.

Terv.eisin: Nata, Pauliina, Riiski ja Hanski.

Rasti Tavastilassa löydetty ja suoritettu: kukat puhdistettu ja koristeltu vappukuntoon.
Komea asetelma syntyi kukkarastilla.
Maukkaat munkit valmistuivat maastossa trangialla.
Jääpandojen samoajajoukkue valmiina lähtöön, vas. Anni, Laura ja Elisa.

Kuvat: Hannu Eerola