Ilonan pekonikana korjasi potin

Nummen Eränkävijöiden perinteiset Johtajasyömingit järjestettiin tällä kertaa Poltinahon seurakuntatalolla, jossa päivällinen tehtiin yhdessä kokaten. Suurtalouskeittiöön on tunnetusti helppo ihastua, ja herkullinen päivällinen valmistui johtajien saumattomalla yhteistyöllä.

Tällä kertaa pääruuan reseptiksi valikoitui pekonikana pesto-mozzarellasalaatilla: yksin työläs mutta yhdessä mutkaton ja paljon mukavaa askartelua tarjoava todella herkullinen ruoka, joka maistui kaikille erinomaisesti.

Italialaisen keittiön klassikko siivitti seurakuntataloon mahtavat tuoksut, jotka ovat aistittavissa varmasti vielä huomennakin. Samalla niin ruoka kuin tiimille jaetut tulostetut reseptitkin katosivat jäljettömiin.

Kun vauhti on päällä, isossakin keittiössä voi tulla ahdasta
Pesto-mozzarellasalaatti alkaa syntyä
Tipuntissit täytettä ja pekonia vailla
Paisto onnistui Heikin osaavissa käsissä täydellisesti
Hyvää ruokahalua

Ilonan pekonikana (3-4 annosta)

  • kanan fileeleike 4 kpl
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • n. 170-200 g pekoni
  • öljyä tai voita paistamiseen

Täyte:
½-1 dl tuorejuustoa tai sulatejuustoa, maustettua tai maustamatonta
3-6 rkl hienonnettuja yrttejä (esim. basilikaa tai persiljaa)

Pesto-mozzarellasalaatti:
6 isoa kypsää perunaa, kiinteämaltoista
150 g kirsikkatomaatteja
125 g mozzarellajuustoa paloina
70 g rucolaa
½ dl salaattisiemeniä tai pinjansiemeniä
n. 1 dl pestokastiketta (resepti alla), voit käyttää myös valmista vihreää pestokastiketta

Vihreä pestokastike:
2 ruukkua basilikaa
70 g parmesanraastetta
50 g pinjansiemeniä
1 iso valkosipulinkynsi
1 ½ dl oliiviöljyä

Valmistus

Ota fileeleikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Ripottele leikkeiden pinnalle molemmin puolin kevyesti suolaa ja rouhi mustapippuria. Sekoita tuorejuusto ja silputut yrtit keskenään. Jaa täyte leikkeiden keskelle keoksi ja kääri leikkeet varovasti rullalle. Käännä pekoni leikkeiden ympärille. Paista leikkeet kypsiksi pannussa molemmin puolin.

Kuori kypsät perunat ja leikkaa ne sopiviksi suupaloiksi. Puolita kirsikkatomaatit ja paloittele mozzarella. Laita ainekset vadille yhdessä rucolan kanssa. Paahda salaattisiemeniä tai pinjansiemeniä kuumalla pannulla käännellen. Lisää siemenet salaattiainesten joukkoon.

Valmista pestokastike. Laita basilika, parmesanraaste, pinjansiemenet, valkosipulinkynsi ja oliiviöljy kulhoon ja jauha hienoksi tahnaksi sauvasekoittimella. Sekoita pesto salaattiainesten joukkoon. Tarjoa salaatti rapeiden pekonileikkeiden seurana.