Nummen Eränkävijöiden perinteiset Johtajasyömingit järjestettiin tällä kertaa Poltinahon seurakuntatalolla, jossa päivällinen tehtiin yhdessä kokaten. Suurtalouskeittiöön on tunnetusti helppo ihastua, ja herkullinen päivällinen valmistui johtajien saumattomalla yhteistyöllä.
Tällä kertaa pääruuan reseptiksi valikoitui pekonikana pesto-mozzarellasalaatilla: yksin työläs mutta yhdessä mutkaton ja paljon mukavaa askartelua tarjoava todella herkullinen ruoka, joka maistui kaikille erinomaisesti.
Italialaisen keittiön klassikko siivitti seurakuntataloon mahtavat tuoksut, jotka ovat aistittavissa varmasti vielä huomennakin. Samalla niin ruoka kuin tiimille jaetut tulostetut reseptitkin katosivat jäljettömiin.
Ilonan pekonikana (3-4 annosta)
- kanan fileeleike 4 kpl
- suolaa
- mustapippuria myllystä
- n. 170-200 g pekoni
- öljyä tai voita paistamiseen
Täyte:
½-1 dl tuorejuustoa tai sulatejuustoa, maustettua tai maustamatonta
3-6 rkl hienonnettuja yrttejä (esim. basilikaa tai persiljaa)
Pesto-mozzarellasalaatti:
6 isoa kypsää perunaa, kiinteämaltoista
150 g kirsikkatomaatteja
125 g mozzarellajuustoa paloina
70 g rucolaa
½ dl salaattisiemeniä tai pinjansiemeniä
n. 1 dl pestokastiketta (resepti alla), voit käyttää myös valmista vihreää pestokastiketta
Vihreä pestokastike:
2 ruukkua basilikaa
70 g parmesanraastetta
50 g pinjansiemeniä
1 iso valkosipulinkynsi
1 ½ dl oliiviöljyä
Valmistus
Ota fileeleikkeet huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Ripottele leikkeiden pinnalle molemmin puolin kevyesti suolaa ja rouhi mustapippuria. Sekoita tuorejuusto ja silputut yrtit keskenään. Jaa täyte leikkeiden keskelle keoksi ja kääri leikkeet varovasti rullalle. Käännä pekoni leikkeiden ympärille. Paista leikkeet kypsiksi pannussa molemmin puolin.
Kuori kypsät perunat ja leikkaa ne sopiviksi suupaloiksi. Puolita kirsikkatomaatit ja paloittele mozzarella. Laita ainekset vadille yhdessä rucolan kanssa. Paahda salaattisiemeniä tai pinjansiemeniä kuumalla pannulla käännellen. Lisää siemenet salaattiainesten joukkoon.
Valmista pestokastike. Laita basilika, parmesanraaste, pinjansiemenet, valkosipulinkynsi ja oliiviöljy kulhoon ja jauha hienoksi tahnaksi sauvasekoittimella. Sekoita pesto salaattiainesten joukkoon. Tarjoa salaatti rapeiden pekonileikkeiden seurana.