Hämeen piirin partioparaati Reissu 5.5.2024

Hämeen piirin partioparaati oli 5.5. Tampereella. Mukana oli 83 lippukuntaa ja yli 2700 partiolaista. Ensiksi oli paraatijuhla Tampereen Keskustorilla ja sen jälkeen marssimme sieltä Hämeenpuiston pohjoispäähän. Paraatijuhla myöhästyi hieman, mutta odotellessa oli järjestetty musiikkia ja erilaisia leikkejä. Juhlassa pidettiin puhe ja jaettiin kaikenlaisia ansiomerkkejä. Lisäksi osa lippukunnista sai huutaa oman lippukuntahuutonsa ja huusimme yhdessä Häme-huudon.

Sitten aloimme järjestäytyä paraatia varten. Järjestäytyminen kesti hetken mutta siihen oli järjestetty musiikkia. Nummen Eränkävijöissä oli 26 marssijaa ja marssimme neliriveissä. Matkalla Tampereen kaupungin sivistys- ja kultuuriasioista vastaava apulaispormestari Matti Helimo otti vastaan paraatin ja teimme kunniaa. Huusimme monta kertaa NuErin oman lippukuntahuudon. Paraati päättyi Hämeenpuiston pohjoispäähän ja sen jälkeen siirryimme Särkänniemeen.

Yli 2700 partiolaista kokoontui Särkänniemessä. Oli alkuun hyvä ja lämmin sää, mutta päivällä ja illalla oli tuulista ja kylmää. Särkänniemessä tutustuttiin muihin partiolaisiin. Särkänniemessä oli myös muitakin kuin partiolaisia. Moneen laitteeseen oli todella pitkät jonot. Särkänniemessä oli hyvä tunnelma.

Jutun kirjoittivat seikkailijajoukkue Ilvekset: Selma, Antti, Linnea H, Elise, Linnea P., Hertta, Topias, Helmi, Juhani, Neea ja Siiri.

Kuvat: Hannu Eerola