Elävä kirjasto Ilveksellä

Ilves19 -piirileirillä järjestettiin samoajaikäisille ja heitä vanhemmille suunnattu Elävä kirjasto. Lukijoiden valittavana oli 19 mielenkiintoista kirjaa, jotka kertoivat hyvin erilaisista aiheista ja joista suurin osa oli tullut paikalle leirin ulkopuolelta tätä tapahtumaa varten.

Kolmen tunnin aikana lainauksia kertyi n 150, eli kirjasto oli varsin suosittu, ja se koettiin mielenkiintoiseksi ja avartavaksi sekä kirjojen että lukijoiden puolelta.

Oli siellä yksi kirja Nummen Eränkävijöistäkin

Mikä Elävä kirjasto?

Elävä kirjasto on tanskalaisen nuorisojärjestö Stop the Violencen vuonna 2000 Roskilde-festivaaleille luoma toiminnallinen menetelmä erilaisten ihmisten väliseen kohtaamiseen ja vuoropuheluun.

Alkujaan Elävä kirjasto pyrkii edistämään erilaiseten ihmisten välisen kohtaamisen ja vuoropuhelun kautta moninaisuutta, ihmisoikeuksia ja ihmisarvon kunnioittamista. Elävä kirjasto toimii kuten tavallinenkin krjasto, paitsi että paperisten kirjojen sijaan elävästä kirjastosta lainataan oikeita ihmisiä keskustelua varten. Elävän kirjaston kirjat edustavat erilaisia vähemmistöjä ja muita ryhmiä, jotka kohtaavat syrjintää, ennakkoluuloja, stereotypioita ja rasismia. (Lähde: Wikipedia).

Elävää kirjastoa voi täydentää myös kirjoilla, jotka muuten kiinnostavat kohderyhmää ja sopivat kulloinkin käsillä olevaan tapahtumaan tai aiheeseen.