Dale 2.4. – kesäleiri

Dale 2.4. vietettiin tänä vuonna vaihtelevissa säissä ja maisemissa Räyskälän metsissä 5.-9.6.2024. Hämeenlinnan Alueen Partiolaisten kesäleiri keräsi n. 200 partiolaista yhteen ja tarjosi unohtumattomia kokemuksia ja elämyksiä kaikille.

Leirin aloittivat isot eli seikkailijat, tarpojat, samoajat, vaeltajat ja aikuiset jotka saapuivat heti keskiviikkona 5.6.

Viikinkiteemaisen leirin avajaisia juhlittiin vasta perjantaina, kun myös sudenpennut ja perhepartiolaiset saatiin leirille mukaan.

Viikinkit olivat päättäneet lähteä raidaamaan niinkin eksoottista paikkaa kuin Hervantaa, ja kun kohde oli saatu selville, jäimme jännityksellä odottamaan miten ryöstöretki onnistuu.

Viikinkejä täytyi auttaa tässä puuhassa, koska ryöstöretki ei ihan sujunutkaan suunnitellusti ja saaliin jaossakin tarvittiin vähän apua. Siispä seikkailijat ja tarpojat lähtivät asiaa selvittämään koko päivän mittaiselle seikkailupeli-haikille.

Haikin jälkeen kelpasi lähteä vesilaaksoon melomaan, uimaan ja saunomaan sekä pelaamaan laivanupotusta melontaviittomilla. Osui ja upposi!

Kädentaitolaaksossa ehdittiin taiteilla jos jonkinlaisilla työkaluilla: leirimerkki tehtiin viikinkihengessä ja sen lisäksi sai askarrella hyönteishotelleja, kaarnaveneitä, voiveitsiä ja vaikka mitä.

Ruokalaaksossa tehtiin maukasta shaksukaa ja kyllä olikin hyvää!

Viikinkien tarinalle saatiin onnellinen loppu kun runsas ja mahtava saalis (esimerkki allaolevassa kuvassa) saatiin jaettua tasaisesti kaikkien kesken ja viikingit lepytettyä, tietenkin tikkareilla.

Leiri oli upea, tunnelma oli mahtava ja sydäntä lämmittivät etenkin ne pienet teot joilla partiolaiset huomioivat toisiaan ja pitivät kavereista huolta: käytiin nappaamassa kaverinkin pyyhe kuivausnarulta turvaan ja suljettiin teltanovet sateelta, kannettiin välillä pienempiä kun eivät jaksaneet, autettiin kaikessa missä voitiin ja tartuttiin toimeen.

Tästä on hyvä jatkaa pienehkölle kesätauolle partiosta, nauttia kesälomasta ja uimisesta ja suunnitella taas syksyn partiorientoja.

Kansikuva: Hanna Pietilä

Muut kuvat: Hannu Eerola