Aikuisena partiossa

Mitä partio tarjoaa aikuiselle? Oma motiivini on olla tukemassa lasteni harrastusta ja samalla kehittää omia erä- ja johtamistaitoja.

Minäkin olen uusi aktiivi Nummen Eränkävijöissä. Aloitin partion uudelleen noin 25 vuoden tauon jälkeen todetakseni että sehän on muuttunut todella paljon. Enää partiossa eivät ole 15-vuotiaat yksin vastuussa viikkotoiminasta tai retkien vetämisestä. Aikuisten roolia ja turvallisuutta korostetaan kaikessa tekemisessä. Toki partioon kuuluu myös vastuun jakaminen nuorille partiolaisille ja heidän muodostamille vartiolle erilaisten tehtävien muodossa. Tavoitteena on oppia uusia taitoja ja toimimaan sekä ryhmässä että itsenäisesti.

Minun uusi alku partiossa tapahtui keväällä 2018 osallistumalla lippukunnan leiripaikan talkoisiin Vesajärvellä. Tästä se sitten lähti. Keittokatosta oli mukava rakentaa muutaman aikuisen porukassa ja hyviä visioita leiripaikan jatkokehittämisestäkin syntyi. Ensi kesänä talkoot varmasti jatkuvat ja suunnitelmissa on mm. rakentaa sisupartiolaisille Inva-wc sekä kulkureittejä joita pitkin päästään pyörätuolilla mukaan esimerkiksi lipunnostoon.

Innostuin toiminnasta niin paljon että toimin tällä hetkellä lippukunnan hallituksessa sekä viestintävastaavan ja sihteerin pesteissä.

Johtajana partiossa

Viime viikonloppuna osallistuin Partionjohtajan peruskurssille (Pjpk) Pälkäneen Laitikkalassa.

Kurssille osallistui 26 kurssilaista, ikä- ja sukupuolijakauma oli aikalailla 50-50. Nuorimmat osallistujat olivat 18 vuotiaita ja vanhimmat yli 50. Ensimmäisen kurssiviikonlopun jälkeen tehdään etätehtäviä ja suoritetaan johtamisharjoitus, joka raportoidaan oppimistehtävänä. Koulutus jatkuu toisena viikonloppuna, jolloin opetellaan lisää uusia johtamistaitoja. Kurssin päätteeksi valmistutaan partionjohtajiksi ja saadaan partionjohtajan valtakirja.

Kevään tapahtumia aikuisille ja perheille:

Partiolippukuntamme Nummen Eränkävijät järjestää kevään aikana tapahtumia joihin aikuiset ovat tervetulleita joko yksin tai perheen kanssa.

-Teemu

Kuvat: Kirsi Nevalainen