Aikuisena partiossa

Kuten kaikissa harrastuksissa, myös partiossa tarvitaan aikuisia mahdollistamaan asioita. Onko aikuisen partiolaisen tehtävänä vain vetää viikkotoimintaa? Entä saako aikuinen partiosta itselleen muutakin kuin hyvän mielen? Mietin mitä kaikkea olen saanut partiosta aikuisena ja listasta tuli pitkä.

Ilman partiota en olisi ollut ohjaamassa jäätelön tekoa keskellä metsää kesähelteellä, toimimassa Laastari-Liisana leirin ensiavussa, tekemässä jalkakylpyjä kahvinporoista tai pitämässä yllä vuorojärjestelmää hiustenletitykseen tulijoille. En olisi opetellut tuluksilla nuotion sytyttämistä, kuunnellut kummitustarinoita museossa tai paistanut vaniljakreemillä täytettyjä lörtsyjä veturilla*. Tässä vain muutama juttu, mitä olen tehnyt aikuisena partiossa ryhmän vetämisen lisäksi. Partiossa on ollut mahdollista heittäytyä tyystin erilaisiin rooleihin mitä arjessa tai työssä on mahdollista.

Partio on myös mahdollistanut kouluttautumisen. Partion Office365-koulutus helpotti siihen siirtymistä myös työelämässä. Juurisyyanalyysi ei ole enää minulle verenpainetta nostattava menetelmä, kun se opetti korkokenkäkonsultin sijaan kumisaappaat jalassa vesisateessa Ko-Gi-kurssini kouluttaja. Monet työpaikkojen koulutuspäivät kalpenevat Johtajatulien rinnalla. Partiossa opitaan paljon taitoja, joista on hyötyä ja joita arvostetaan työelämässäkin.  

Partio ei siis ole aikuiselle pelkkiä puutalkoita tai puuron keittämistä leirillä. Se tarjoaa aikuisillekin tekemällä oppimista, nousujohteisuutta, uusia ystäviä, onnistumisen kokemuksia, elämyksiä ja yllätyksiä.

* https://fi.scoutwiki.org/Veturi