Aikuisena partiossa

Olen Sanna, kohta 40-vuotias neljän lapsen äiti. Olen ollut lapsena ja nuorena aktiivinen partiolainen, mutta sitten partioharrastus jäi pitkäksi aikaa. Nyt nuorimman lapsen saavuttaessa kouluiän ja hänen harrastusasioitaan miettiessä partio tuli uudestaan elämääni. Päätin lähteä vetämään sudenpenturyhmää omalla asuinalueellani Loimalahdessa. Itse kaipasin arkeeni ja elämääni jotain luontoon ja retkeilyyn liittyvää aktiviteettia matalalla kynnyksellä ja pienillä lisäkustannuksilla. Tämä onkin toteutunut, sillä osallistuimme talvimajoitusretkelle vuoden alussa ja kesällä 2019 olemme lähdössä Ilves-leirille.

Omilta partioajoilta on monta legendaarista muistoa ja kokemusta. Partioretkillä oppi uusia taitoja niin retkeilyyn kuin ihmisten kanssa toimimiseen liittyen ja lisäksi partiossa oli aina hyvä tunnelma: sopivasti jännittävää ja elämyksellistä, mutta kuitenkin turvallista.

Nyt aikuisena yksi tärkeä tehtävä on mahdollistaa uuden partiosukupolven mukaan tuleminen ja toisaalta saada vastapainoa ja palautumista omaan arkeen. Partio on perusluonteeltaan yhteisöllistä toimintaa ja koen sen hyvänä asiana, sillä en ole itse ’paikallisia’ eli olen muuttanut Hämeeseen Pohjanmaalta.

Suurin vastukseni partioon palaamisessa oli sen kamalan tosiasian tajuaminen, että olen vuosien saatossa konmarittanut sekä partiopaitani että Partiojohtaja-koulutustodistukseni vuodelta 1997. Uusi paita odottaa merkkien ompelua ja ehkäpä koulutustodistuskin löytyy vielä arkistojen kätköistä.

Partioon paluu on muistuttanut vanhan ystävän kohtaamista, vaikka lippukunta on toinen, on monta vanhaa peruspilaria vielä ennallaan. Sudarilauman aloittamiseen liittyvissä kysymyksissä olen saanut runsaasti apua ja kädestä pitäen ohjausta Niemen Anulta.

Sudenpenturyhmä Pandat kokoontuu Loimalahden kerhotilassa parittomien viikkojen torstaisin klo 18-19.00. Ryhmä on sekaryhmä.