Vesajärvi saa pohjat

Nummen Eränkävijöiden Esteetön leirialue-hanke käynnistyi todenteolla, kun 25.6.2019 alueella aloitettiin pohjatyöt. Ihan ensimmäiseksi 400 metriä suodatinkangasta löysi tiensä parkkipaikan, WC:n, puuvajan ja laavun pohjustustöiden ensimmäiseksi kerrokseksi.

Seuraavan kahden päivän kaikan pääsimme todistamaan sitä ihmettä, kuinka 30 kuutiosta ja 50 tonnista tuli tuli 100 kuutiota ja 160 tonnia. Helpostihan tuo kävi, siihen ei tarvittu kuin aimo ripaus aliarviointia ja pientä innostumista.

Onneksi Niemisen Soran monttu on lähellä, sillä hetken jo tuntui, ettei Vesajärven kuoppaiselle ja notkoiselle kangasmaastolle riitä mikään. Lopputulokseen olemme kuitenkin tyytyväisiä, WC:n ja puuvajan perustuksen lisäksi meillä on nyt reilu parkkipaikka, ja lähes kyltymättömäksi osoittautunut laavupohjakin oli loppujen lopuksi tyytyväinen kolmeen täyteen kuormaansa.

Vesajärven NuEr Avant Academyssa koettiin unohtumattomia hetkiä, kun innokas harjoittelijajoukko pääsi kokeilemaan fysiikan äärirajoja. Käytännön esimerkkinä pääsimme tutustumaan mm siihen, kuinka vipu pysyy tasapainossa, jos siihen kohdistuvien momenttien summa on nolla, ja kuinka vipu käyttäytyy, kun toiseen päähän kohdistuva voima onkin suurempi.

Noo, kukaan ei telonut itseään, ja Avant minipyöräkuormaaja ei kaatunut kertaakaan, vaikka välillä useampikin pyörä oli ilmassa. Laite osoittautui ketteräksi ja näppäräksi käsitellä, ja vaikka tyylejä oli monia, työ edistyi turvallisesti aikataulussaan.

Ihan oma lukunsa oli Ramirentin meille lanseeraama tärytin, jonka kehuttiin vaikuttavan 40 cm syvyyteen asti. Siitä, että se vaikuttaa myös paitsi käyttäjäänsä vieden tätä kuin kilon jauhopussia ja kaikkiin läsnäolijoihin 39 metrin säteellä, ei ollut vuokraustilanteessa mitään puhetta.

Seuraavaksi on vuorossa laavun pystytys. Ihailtavaa tämä tavarantoimittajien halu ennakoida asioita, toimitus sovittuna heinäkuun alkuun, niin jo 23.6. kuljettaja soittaa, että täällä terminaalissa on nyt tällainen, mihin tuodaan? Rauhallisesti kerroin, että tarvitaan vasta heinäkuun alussa, pidä vielä siellä. Kaksi päivää myöhemmin uusi soitto uudelta kuljettajalta: ”Mihin pannaan, oon täällä Vesajärventiellä”.

Kaikesta huolimatta uskomme suomalaiseen logistiikkaosaamiseen on edelleen lähes vankkumaton, ja suurella mielenkiinnolla odotamme seuraavia toimituksia lähes salaiseen metsätukikohtaamme.

– Jukkis

WC:n, puuvajan ja parkkipaikan pohjustusta
Laavupaikan pohjustusta
Ouverture
Kun ajomatka on lyhyt, kaluston ei tarvitse olla uusinta uutta
Laavun pohjasoran kippauspaikka näki neljä kuormaa
Tomi vetää NuEr Avant Academyssa ammattilaisen ottein
Kun 1,5 t Avant ei miehelle riitä – Teemu haki vähän isomman ”lelun”
Näppärästi sora siirtyi laavupaikalle
Välillä suti tyhjää
Tosimiehelle ei yksi kone riitä
Maisematärytystä
Tovin harjoittelun jälkeen Sami uskaltautui jo reunoillekin