Siilit testasivat lumikenkäilyä

Korona-aika on jo pitkään houkutellut lapsia ja nuoria ulos harrastamaan. Myös partiossa sudenpentujen laumailtojen pääpaino on toteutunut ulkona – ja se jos mikä on parasta! 


Eräänä kauniina talvilauantaina lähdimme Siilien kanssa tutustumaan ”Liikunta” – jälkimerkin puitteissa lähes kaikille uuteen liikuntalajiin, lumikenkäilyyn. Lumikengät kaikille saimme lainaksi Hämeenlinnan Liikuntahalleilta, joka oli huikea juttu!

Lippukunnan retkipaikalle Vesajärvelle vievällä tiellä ei ole talvikunnossapitoa, joten sinne jos minne oli hyvä suunnata lumikenkäretken lomassa tulistelemaan ja evästelemään. Retki alkoi Suvipielisen parkkipaikalta ja matkaa kertyi suuntaansa n. 1 km, joka oli varsin sopiva matka joukkion pienimmillekin.

Vesajärvellä sudenpennut pääsivät nuotion teon lomassa harjoittelemaan tulitikun sytyttämistä ja klapien pilkkomista, ovathan ne tärkeitä taitoja retkelle lähtiessä. Evästä oli matkassa runsaasti, eikä nuotiomakkaroiden sekä -lettujen jälkeen kenellekään jäänyt nälkä kurnimaan. Jälkkäriksi nautittiin tietysti nuotiovaahtiksia – kaikkien retkeilijöiden herkkua!


Lumikenkäretki oli niin sudenpentujen kuin mukana olleiden vanhempienkin mielestä mahtavaa ja elämyksellistä lauantaipuuhaa ja lähdemme varmasti pian uudelleen päiväretkelle johonkin Hämeenlinnan upeista retkeilymahdollisuuksista!