Se valmistui sittenkin

Nummen Eränkävijöiden Vesajärven Esteetön leirialue-hanke saavutti merkittävän virstanpylvään, kun yksi kolmesta varsinaisesta rakennuksesta, nimittäin laavu valmistui.

Pohjatöiden jälkeen aloitettiin laavun pystyttäminen yhdeksän päivää sitten tekemällä perustukset, eli laavu valmistui runsaassa viikossa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että homma olisi ollut mitenkään helppo tai yksinkertainen, vaan se on vaatinut seitsemältä hengeltä yhteensä 166 tuntia ei nyt pelkkää verta ja hikeä, vaikka molempia työmaalla nähtiin ja haisteltiinkin.

Työläimmäksi osoittautui laavun lattian ja katon teko. Tämä johtui ainakin osittain siitä, että käsitteen ”paketti” määritelmä ei ollutkaan niin yksiselitteinen kuin voisi luulla. Asiakas – siis me – ymmärsimme, että ”paketti” tarkoittaa sitä, että osat toimitetaan valmiina koottaviksi ja paikoilleen asennettaviksi. Tavarantoimittaja käsitti asian niin, että lattiaan ja kattoon tarvittava puutavara toimitetaan työmaalle ns. pitkänä tavarana muoviin käärittynä pakettina valmiina lajiteltavaksi, mitattavaksi, sahattavaksi ja paikoilleen asennettavaksi.

Kaikesta kuitenkin selvittiin, ja laavu on nyt oviaukon kynnyspuuta vaille valmis. Eivät ne työt kuitenkaan tähän lopu. Laavun edustaa odottaa vielä soritus ja nuotiopaikan rakentaminen. Lisäksi soratöyräältä on järjestettävä turvallinen kulkuyhteys kohti Vesajärven rantaa. Mietittäväksi ja tehtäväksi jää vielä pyörätuolireitin rakentaminen laavulle. Siihen maaston korkeuserot antavat mukavasti haastetta.

Nyt vedetään hetki henkeä, ja sitten alkaa uusi koitos, WC/vajarakennuksen pystytys.